Ana Sayfa
Temizlik Sirkesi Hakkında.

Temizlik Sirkesi Hakkında

Temizlikte kullanılan deterjanların gerçek anlamda tamamen temizlenebilmesi için 16 ton su gerekmektedir. Bizler SANİTASYON TEKNOLOJİLERİ olarak hem kendi sağlımız için hem de gelecek nesillere temiz bir dünya bırakabilmek adına NISS markamız ile TEMİZLİK SİRKESİ ürünümüzü geliştirdik.

Temizlik insan doğası gereği sağlıklı bir yaşamın ana şartlarından biridir, bulunduğumuz ortamın temiz ve düzenli olması hem ruh hem de beden sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Fakat temizlik yapmak için kullanılan ürünler ( deterjanlar vb. ) insan sağlığı açısından çoğu zaman oldukça zararlı olabiliyor.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre ülkemizde 2002 yılında 85 bin civarında olan kanserli hasta sayısı 2010 yılında 214 bine yükselmiştir. Bu rakamların bu kadar astronomik seviyelere çıkmasında günlük yaşantımızda yer alan deterjanlarında önemli etkisi olduğuna inanılıyor

Gelişen teknoloji ile birlikte hayatımıza giren makineler ( çamaşır, bulaşık vb. ) günlük yaşantımızda zamandan ve enerji den tasarruf sağladığı için hayatımızın vazgeçilmezleri oldular. Makine kullanımının artması ile birlikte paralel olarak deterjan ve temizlik kimyasallarının kullanımında ki artış kaçınılmaz oldu. Doğada çözünmeyen ve biriken kimyasallar farkında olmadan dünyamıza ve sağlımıza kayda değer zararlar vermeye başladılar. Örnek olarak bir çay kaşığı dolusu bulaşık makinası deterjanını temizlemek için yaklaşık 18 litre su kullanılıyor. Hâlbuki deterjanın gerçek anlamda tamamen temizlenebilmesi için 16 ton su gerekmektedir. Bu miktarlarda suyun kullanılması mümkün olmadığından kullanılan deterjanlar, parlatıcılar vb. ürünler zamanla hem doğada hem de vücudumuzda birikmeye başladı.

Bu sebeple temizlik kimyasalların etkisine daha az maruz kalmak için doğal temizlik ürünleri tercih edilebilir. Günümüzden 100 yıl öncesine bakacak olursak, sağlığa zarar vermeyen etkili temizlik yöntemleri mevcuttu. Örneğin; kalıp sabun, çamaşır sodası, arap sabunu, karbonat, kül, limon tuzu, sirke çeşitli amaçlar ile temizlikte kullanılır ve oldukça etkili performans gösterirdi.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi makinelerde kullanılan deterjanların gerçek anlamda tamamen temizlenebilmesi için 16 ton su gerekmektedir. Bizler SANİTEK A.Ş. olarak hem kendi sağlımız için hem de gelecek nesillere temiz bir dünya bırakabilmek adına NISS markamız ile TEMİZLİK SİRKESİ ürünümüzü geliştirdik.

Bilindiği gibi sirke ve limon günlük hayatta kadınların temizlikte çeşitli yerlerde kullandıkları iki vazgeçilmez doğal üründür, fakat çoğu yerde bu ürünler ile yeterli performans alınamıyor, bu sebeple yardımcı kimyasal kullanmak zorunda kalıyor çoğu kadın. Bizler NISS TEMİZLİK SİRKESİ ürünümüzü doğal sirke ve limon özleri ile güçlendirip doğada çözünebilir doğal bir formül tasarladık.

NISS TEMİZLİK SİRKESİ evinizde, mutfaklarda, zeminlerde, halı ve koltuk temizliğinde, cam, banyo wc temizliğinde, kötü kokuları gidermede oldukça etkili bir üründür. Ayrıca NISS TEMİZLİK SİRKESİ çamaşır makinelerinde yumuşatıcı ve leke giderici, bulaşık makinelerinde parlatıcı olarak kullanıldığında oldukça etkili bir üründür. NISS TEMİZLİK SİRKESİ ile hayatınızdan gereksiz kimyasalları gönül rahatlığı ile çıkartıp, bir çok alanda tek ürün ile yapabileceğiniz doğal temizliğe merhaba diyebilirsiniz.

Çamaşırlarınıza NISS TEMİZLİK SİRKESİ farkı ;

  • Çamaşır makinenizin yumuşatıcı gözüne yaklaşık bir çay bardağı NISS TEMİZLİK SİRKESİ ekleyin. Çamaşırlarınızın yumuşamasını sağlayacaktır ; statik elektriği azaltarak çamaşırlarınızın kırışmasını önleyecektir.
  • Beyaz çamaşırlarınızı daha beyaz görünmesini sağlayacaktır; sararmış beyaz giyisilerinizi veya grileşmiş beyaz çoraplarınızı 2 lt suya bir su bardağı NISS TEMİZLİK SİRKESİ ekleyerek bir gece bekletip sonra normal olarak yıkayın.
  • Bakterilerin ölmesini sağlayacaktır. Makinenizi ve yeni almış olduğunuz çamaşırları dezenfekte etmek için yıkama sırasında 1 su bardağı NISS TEMİZLİK SİRKESİ yeterli olacaktır.
  • Ayrıca makinenizde oluşan kireç ve deterjan kalıntılarını temizleyerek makinenizin performansını arttırarak enerji tasarrufu yapmanızı sağlayacaktır.

 

Mutfakta NISS TEMİZLİK SİRKESİ farkı ;

Bulaşık makinesinde kullanılan kimyasalların durulanmasının neredeyse mümkün olmadığından bahsetmiştik , bu sebeple NISS TEMİZLİK SİRKESİ mutfaklarda da vazgeçilme bir ürünüdür.

  • Bulaşık makinenizin parlatıcı gözüne 15-25 ml ürün koyduktan sonra parlatıcı kullanmanıza gerek kalmayacak doğal sirke ve limon özü ile bulaşıklarınız herzaman olduğundan daha parlak ve dezenfekte edilmiş olarak çıkacak makineden. Ayrıca makinenizde oluşan kireç ve deterjan kalıntılarını temizleyerek makinenizin performansını arttırarak enerji tasarrufu yapmanızı sağlayacaktır.
  • Buzdolabında tükettiğimiz gıdaları sakladığımız için buzdolabının havası oldukça önemlidir. Düzenli olarak silinmelidir. NISS TEMİZLİK SİRKESİ ile buzdolabınızın havasını temizleyin. Yarı yarıya sulandırılmış NISS TEMİZLİK SİRKESİ ile buzdolabınızı temizleyebilirsiniz.
  • Mutfakta kullanılan kesme tahtaları asla deterjan ile temizlenmemeli. Tahta gözenekli bir yapıya sahip olduğu için deterjanı bünyesinde tutacaktır, durulanması oldukça zor olduğu için gıdalar ile birlikte deterjan da tüketmiş olacağız, bu sebeple mutfaklarınızda tezgâh ve kesme tahtalarınızı doğal sirke ve limon özünden oluşan NISS TEMİZLİK SİRKESİ ile temizleyerek aynı zamanda dezenfeksiyon sağlayın.
  • Türkiye de malum sularımız oldukça kireçli, bu sebeple çaydanlıklarda oluşan kireçler her kadının kâbusu, kireç kalıntılarını dert etmenize gerek yok NISS TEMİZLİK SİRKESİ ile çaydanlıklarınızda oluşan kireçleri temizlemek hiç zaman almayacak.

Banyoda NISS TEMİZLİK SİRKESİ farkı ;

  • Banyolarda fayans ve seramik yüzeylerde oluşan kireç kalıntıları için düzinelerce ürün kullanmanıza gerek yok. NISS TEMİZLİK SİRKESİ ni kireç olan yüzeye püskürtün ve 5- 10 dk bekleyip bir sünger yardımı ile silin.
  • Fayanslarınızda oluşan kireç kalıntılarını temizlerken yüzeylerin daha parlak görünmesini sağlayacaktır.
  • Tuvalet ve küvetlerde oluşan kötü kokuları gidermek için NISS TEMİZLİK SİRKESİ püskürtüp bekleyiniz.

Genel temizlikte NISS TEMİZLİK SİRKESİ farkı ;

  • Camlarınızı parlatmak için NISS TEMİZLİK SİRKESİ ile silmeniz yeterli olacaktır. İçeriğinde ki limon ve sirke özü sayesinde cam, ayna vb parlak yüzeyleri temizlerken uzun süreli parlaklık sağlar.
  • Paslanmaz çeliklerinizi ve metal yüzeyleri NISS TEMİZLİK SİRKESİ ile parlatabilirsiniz.
  • Duvarlarda oluşan mürekkep, kalem, el izi gibi çeşitli lekeler üzerinde NISS TEMİZLİK SİRKESİ oldukça etkilidir. NISS TEMİZLİK SİRKESİ ile ıslatılmış bir bez ile lekenin olduğu yüzeyi silmeniz yeterli olacaktır.
  • Halılarımızın temizliği özellikle çocuklarımız için oldukça önemlidir. Halılarınızı sildiğiniz 5 lt suya 2 bardak NISS TEMİZLİK SİRKESİ ilave edin halılarınızda oluşan lekelerin kolayca temizlendiğini ve daha parlak göründüğünü fark edeceksiniz, aynı anda mikropları öldürerek dezenfeksiyon sağlar.
  • Parke ve zemin temizliğinde zararlı kimyasallar kullanmak yerine NISS TEMİZLİK SİRKESİ kullanarak etkili temizlik yapabilirsiniz.

 

NISS TEMİZLİK SİRKESİ Mermer tezgahlarda, cilalı ahşap yüzeylerde, alüminyum ve döküm tencerelerde ve tavalarda kullanılmaz. Ayrıca çamaşır suyu ve tuz ruhu ile birlikte kullanılmamalıdır.